Toeristisch Nederland kijkt tevreden terug op de afgelopen zomer. Qua bezoekers was er in de maanden juli en augustus sprake van een kleine groei (2 à 3 procent). Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie ging, groeide met 4 procent; het aantal buitenlandse bezoekers met 2%. De omzet steeg 6 à 8 procent. Dit blijkt uit de eerste meting van de Monitor Toeristische Bedrijven, die TRN op de NEDwerkdag presenteerde. Dat onderzoek wordt drie keer per jaar (augustus, maart en juni) gehouden door TRN, in samenwerking met een aantal Provinciale Bureaus voor Toerisme (PBT's) en de VVV's van de grote steden.
In de afgelopen periode heeft Van de Weerd Horecamakelaardij succesvol bemiddeld bij de aan- of verkoop van:
Hotel aan de Rivier, Huiskamercafé Oortjeshekken in Ooij Oortjeshekken - landelijk gelegen in een rivierenlandschap en pleisterplaats vanuit Nijmegen - stamt uit 1600 en is sedert 1825 in gebruik als horecabedrijf. Pauline Hulsman droeg het onlangs feestelijk over aan de heer Van der Palen. Tijdens een geslaagde borrel namen de gasten afscheid van de heer Willems en mevrouw Schepers en maakten zij kennis met de nieuwe ondernemers.
Hotel Restaurant De Elderschans, Sluis-Aardenburg Onlangs verkocht Bas Vanhijfte het prachtig - op vier hectare natuurschoon - gelegen hotel restaurant De Elderschans aan een Belgische investeringsmaatschappij. De bedrijfsvoering kwam in handen van de vroegere bedrijfsleider. Een geweldig resultaat voor beide partijen!
Café De Lange, Diever Na enkele maanden speurwerk vond Symen Bouma de juiste kandidaat voor overname van dit sfeervolle café. De heer Kleijn en mevrouw Luijk kwamen van de andere kant van Nederland en werden spontaan verliefd op deze schitterende gelegenheid. De afwikkeling verliep erg voorspoedig. Wij wensen de kopers en beide families Kragt veel plezier en succes met hun nieuwe activiteiten. |
| |
Maandag 6 t/m donderdag 9 januari vindt de Horecava 2003 - dé vakbeurs voor professionals in de horeca - plaats in Amsterdam RAI. De organisatie lanceert dit jaar een bijzonder evenement: foodtrends. Vier pleinen op de beurs laten een restaurant, eetcafé, snackbar en bedrijfsrestaurant voor én achter de schermen zien. Hier lichten de exposanten hun innovatieve producten, diensten of concepten toe met demonstraties en presentaties. De diverse workshops maken Horecava 2003 extra aantrekkelijk voor bezoekers.
De Horecava 2003 zal van maandag 6 tot en met donderdag 9 januari dagelijks geopend zijn van 11.00 tot 18.00 uur.
|
|
Begin volgend jaar is Pauline Hulsman, onze horecamakelaar voor Oost-Nederland en Flevoland, eventjes uit de roulatie om zich voor te bereiden op de komst van haar kindje. Haar collega's nemen dan tijdelijk voor haar de zaken waar. Pauline verwacht in mei 2003 weer volledig in de running te zijn. We wensen haar veel plezier en geluk met de gezinsuitbreiding! | |
Ton Kok is Fiscaal Adviseur verbonden aan Van de Weerd Horecamakelaardij. In Horecatern geeft hij antwoord op prangende (ondernemers)vragen en neemt hij u mee in de keuken van de belastingwetgeving.
Afstemmen loont Wanneer het GAK de loonadministratie bij horecabedrijven controleert, bekijkt zij of de lonen voor de opgegeven functies corresponderen met de Horeca-CAO. Dit houdt in dat wanneer u een werknemer een bepaald nettoloon verstrekt, het GAK nagaat of het hiermede corresponderende brutoloon overeenkomt met het CAO-loon. Wanneer het brutoloon lager is dan het CAO-loon, ontvangt u een navordering van het GAK. Dit komt omdat in het zogenoemde fooienbesluit is geregeld, dat het verschil tussen het CAO-loon en het verantwoorde brutoloon tot het loon sociale verzekering gerekend dient te worden. Daarom raad ik u aan om het brutoloon zorgvuldig af te stemmen met de functiegroep van de personeelsleden binnen uw bedrijf.
Heeft u vragen over bovenstaande regeling of andere financiële kwesties? Schroom niet en gebruik het reactieformulier op www.vdweerd.nl onder vermelding van 'Vraag aan Ton Kok'. Ik help u graag verder.
Ton Kok |
Eigenaar zijn van een toonaangevend horecabedrijf, dat drukbezocht wordt door vriendelijke klanten, die veel geld uitgeven… De droom van iedere starter, maar in de praktijk helaas voor weinig ondernemers weggelegd. Een horecabedrijf starten, vraagt om een stevig zakelijk plan. Jeroen Puyman, adviseur bij Van Spronsen & Partners Horeca-Advies in Leiderdorp, vertelt u hier waarom.
|
Café met zaal. Dé uitgelezen mogelijkheid voor ondernemers die graag - met een uitstekende kans van slagen - een gezellig cafébedrijf overnemen. Het bedrijf is in de loop van de jaren volledig verbouwd en voldoet zodoende optimaal aan de eisen van deze tijd. De eerste verdieping biedt een mooie ruime bedrijfswoning. Een verhuurde cafetaria is onderdeel van de overname. Verkoop bedrijfspand, inventaris en goodwill. Huur bedrijfspand bespreekbaar. Contactpersoon: Bas Vanhijfte.
Restaurant in Midden Nederland (in centrum van stad) met zeer goede naamsbekendheid. Een duidelijk bedrijfsconcept is de basis voor het succes van deze veelzijdige onderneming. Het bedrijf heeft 70 zitplaatsen in een warme, huiselijke sfeer. Aperitiefruimte aanwezig. Zeer geschikt voor echtpaar dat naam wil maken in een groeiende markt. Sfeervol interieur en goed onderhouden pand met mooie ruime bovenwoning. Vrij van verplichtingen en met gebruiksvergunning. Wij bieden dit bedrijf te koop aan inclusief onroerend goed. Totale prijs € 895.000,-. Contactpersoon: Bas Vanhijfte.
Gezocht: Ondernemerskoppel voor nieuw te openen horecabedrijf in Midden Nederland. Uniek concept. Enige eigen middelen noodzakelijk. Geïntereseerd? Neem contact op met Koert van de Weerd. |
|
Vragen, opmerkingen, suggesties? Heeft u naar aanleiding van deze editie van Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met een van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80, of surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het reactieformulier. |
|
|
|
Van de Weerd Horecatern is een uitgave van Horecamakelaar Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave werkten mee Reed Business Information, Hospitality Management, communicatiebureau prachtig, Emazing , de Utrechtse Juristen Groep en Van Lente & Partners Horeca Administratiekantoor. Meer over horecamakelaardij, koop horeca, horecapand taxaties en beleggingen, ga dan naar: Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. | |
|
|