Van de Weerd horecatern
horecamakelaardij horecatern
horecamakelaardij DECEMBER 2002 NR 2 JAARGANG 1
Horecatern is een uitgave voor relaties van makelaar horeca Van de Weerd. Uitgever: Van de Weerd Horecamakelaardij, Schoolplein 7, 3581 PX, Utrecht. Tel: 030 - 234 50 80. Fax: 030 - 234 50 88. E-mail: horeca@vdweerd.nl. Internet: www.vdweerd.nl.
VOORWOORD

Nog nét voor het nieuwe jaar, ontvangt u alweer de tweede editie van Van de Weerd Horecatern. De nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op gezette tijden informeren over interessante ontwikkelingen in de branche. En waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij - voor en achter de schermen - leest!

Voor verzending van Van de Weerd Horecatern hebben wij een e-mailadressenbestand samengesteld uit relaties, opdrachtgevers en geïnteresseerden die zich via de website hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. Ondanks ons streven er een zeer informatieve, laagdrempelige periodiek van te maken, kan het natuurlijk zijn dat u geen prijs stelt op het ontvangen van Horecatern. In dat geval kunt u zich met één muisklik voorgoed verwijderen uit ons bestand door op de link onder aan deze mail te klikken. Wanneer u zich - of een van uw collega's of relaties - (weer) wilt aanmelden, is dat natuurlijk ook mogelijk. Hoe? Surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het inschrijfformulier.

Namens alle medewerkers: een succesvol 2003 toegewenst!

Koert.jpg

Koert van de Weerd


EERSTE HOTELBOEKINGEN ELFSTEDENTOCHT

De eerste boekingen voor een hotelkamer met het oog op een mogelijke Elfstedentocht zijn al weer gemaakt. De Leeuwarder hotelhouder Chris van der Leij van hotel 't Anker aan de Eewal kreeg maandagmorgen telefoon vanuit het Zuidhollandse Strijen. Het verzoek was om reeds een kamer te reserveren voor de Elfstedentocht.

Van der Leij heeft een systeem ontwikkeld waarbij hij alle binnenkomende verzoeken registreert op hun startnummer voor de schaatstocht. Van der Leij: 'Als ik dat nummer weet dan ken ik ook de starttijd en plaats ik deze personen bij elkaar op een kamer. Het is dus voor de Elfstedentocht niet mogelijk om een kamer te reserveren, wel een bed.' Wie bij Van der Leij een bed reserveert betaalt een kleine vergoeding en is dan de hele winter verzekerd van een slaapplaats in 't Anker.

Met dank aan Zibb.nl/horeca.


UW BEDRIJF, ANDERMANS MIDDELEN?

Ondernemers die niet over de middelen beschikken om zowel pand als exploitatie te kopen én toch een groot bedrijf willen uitbaten, biedt Van de Weerd Horecamakelaardij een uitgelezen kans. Op uw verzoek, brengen wij u namelijk graag in contact met beleggers in de horecavastgoedmarkt. Deze beleggers zoeken in samenwerking met een exploitant naar horecabedrijven, waarvan zowel de onroerende zaken als de bedrijfsexploitatie ter overname worden aangeboden. De belegger koopt dan de onroerende zaken van het horecabedrijf, terwijl de exploitant de bedrijfsexploitatie overneemt. De exploitant huurt vervolgens het pand van de belegger. Een win-win-situatie.

Van de Weerd Horecamakelaardij kent alle horecabeleggers die momenteel actief zijn en met velen van hen doen we al geruime tijd zaken. Wanneer u eens vrijblijvend met een belegger wilt spreken, dan gaan we met plezier voor u op zoek naar een geschikte partij. Serieuze interesse? Surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het inschrijfformulier, of bel 038 - 332 88 10.


TEVREDENHEID OVER DE ZOMER VAN 2002 

Toeristisch Nederland kijkt tevreden terug op de afgelopen zomer. Qua bezoekers was er in de maanden juli en augustus sprake van een kleine groei (2 à 3 procent). Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie ging, groeide met 4 procent; het aantal buitenlandse bezoekers met 2%. De omzet steeg 6 à 8 procent. Dit blijkt uit de eerste meting van de Monitor Toeristische Bedrijven, die TRN op de NEDwerkdag presenteerde. Dat onderzoek wordt drie keer per jaar (augustus, maart en juni) gehouden door TRN, in samenwerking met een aantal Provinciale Bureaus voor Toerisme (PBT's) en de VVV's van de grote steden.

VAN DE WEERD FELICITEERT!

In de afgelopen periode heeft Van de Weerd Horecamakelaardij succesvol bemiddeld bij de aan- of verkoop van:

Hotel aan de Rivier, Huiskamercafé Oortjeshekken in Ooij
Oortjeshekken - landelijk gelegen in een rivierenlandschap en pleisterplaats vanuit Nijmegen - stamt uit 1600 en is sedert 1825 in gebruik als horecabedrijf. Pauline Hulsman droeg het onlangs feestelijk over aan de heer Van der Palen. Tijdens een geslaagde borrel namen de gasten afscheid van de heer Willems en mevrouw Schepers en maakten zij kennis met de nieuwe ondernemers.

Hotel Restaurant De Elderschans, Sluis-Aardenburg
Onlangs verkocht Bas Vanhijfte het prachtig - op vier hectare natuurschoon - gelegen hotel restaurant De Elderschans aan een Belgische investeringsmaatschappij. De bedrijfsvoering kwam in handen van de vroegere bedrijfsleider. Een geweldig resultaat voor beide partijen!

Café De Lange, Diever
Na enkele maanden speurwerk vond Symen Bouma de juiste kandidaat voor overname van dit sfeervolle café. De heer Kleijn en mevrouw Luijk kwamen van de andere kant van Nederland en werden spontaan verliefd op deze schitterende gelegenheid. De afwikkeling verliep erg voorspoedig. Wij wensen de kopers en beide families Kragt veel plezier en succes met hun nieuwe activiteiten.

CafedeLange.jpg


FOODTRENDS OP HORECAVA

Maandag 6 t/m donderdag 9 januari vindt de Horecava 2003 - dé vakbeurs voor professionals in de horeca - plaats in Amsterdam RAI. De organisatie lanceert dit jaar een bijzonder evenement: foodtrends. Vier pleinen op de beurs laten een restaurant, eetcafé, snackbar en bedrijfsrestaurant voor én achter de schermen zien. Hier lichten de exposanten hun innovatieve producten, diensten of concepten toe met demonstraties en presentaties. De diverse workshops maken Horecava 2003 extra aantrekkelijk voor bezoekers.

De Horecava 2003 zal van maandag 6 tot en met donderdag 9 januari dagelijks geopend zijn van 11.00 tot 18.00 uur.


VAN DE WEERD BREIDT UIT?

  Begin volgend jaar is Pauline Hulsman, onze horecamakelaar voor Oost-Nederland en Flevoland, eventjes uit de roulatie om zich voor te bereiden op de komst van haar kindje. Haar collega's nemen dan tijdelijk voor haar de zaken waar. Pauline verwacht in mei 2003 weer volledig in de running te zijn. We wensen haar veel plezier en geluk met de gezinsuitbreiding!


TIP VAN TON

Ton Kok is Fiscaal Adviseur verbonden aan Van de Weerd Horecamakelaardij. In Horecatern geeft hij antwoord op prangende (ondernemers)vragen en neemt hij u mee in de keuken van de belastingwetgeving.

Afstemmen loont
Wanneer het GAK de loonadministratie bij horecabedrijven controleert, bekijkt zij of de lonen voor de opgegeven functies corresponderen met de Horeca-CAO. Dit houdt in dat wanneer u een werknemer een bepaald nettoloon verstrekt, het GAK nagaat of het hiermede corresponderende brutoloon overeenkomt met het CAO-loon. Wanneer het brutoloon lager is dan het CAO-loon, ontvangt u een navordering van het GAK. Dit komt omdat in het zogenoemde fooienbesluit is geregeld, dat het verschil tussen het CAO-loon en het verantwoorde brutoloon tot het loon sociale verzekering gerekend dient te worden. Daarom raad ik u aan om het brutoloon zorgvuldig af te stemmen met de functiegroep van de personeelsleden binnen uw bedrijf.

Heeft u vragen over bovenstaande regeling of andere financiële kwesties? Schroom niet en gebruik het reactieformulier op www.vdweerd.nl onder vermelding van 'Vraag aan Ton Kok'. Ik help u graag verder.

Ton Kok

MAAK VAN JE DROOM EEN ZAKELIJK PLAN

Eigenaar zijn van een toonaangevend horecabedrijf, dat drukbezocht wordt door vriendelijke klanten, die veel geld uitgeven… De droom van iedere starter, maar in de praktijk helaas voor weinig ondernemers weggelegd. Een horecabedrijf starten, vraagt om een stevig zakelijk plan. Jeroen Puyman, adviseur bij Van Spronsen & Partners Horeca-Advies in Leiderdorp, vertelt u hier waarom.

VanSpronsen.gif


VOOR U GESELECTEERD:

Café met zaal. Dé uitgelezen mogelijkheid voor ondernemers die graag - met een uitstekende kans van slagen - een gezellig cafébedrijf overnemen. Het bedrijf is in de loop van de jaren volledig verbouwd en voldoet zodoende optimaal aan de eisen van deze tijd. De eerste verdieping biedt een mooie ruime bedrijfswoning. Een verhuurde cafetaria is onderdeel van de overname. Verkoop bedrijfspand, inventaris en goodwill. Huur bedrijfspand bespreekbaar. Contactpersoon: Bas Vanhijfte.

Restaurant in Midden Nederland (in centrum van stad) met zeer goede naamsbekendheid. Een duidelijk bedrijfsconcept is de basis voor het succes van deze veelzijdige onderneming. Het bedrijf heeft 70 zitplaatsen in een warme, huiselijke sfeer. Aperitiefruimte aanwezig. Zeer geschikt voor echtpaar dat naam wil maken in een groeiende markt. Sfeervol interieur en goed onderhouden pand met mooie ruime bovenwoning. Vrij van verplichtingen en met gebruiksvergunning. Wij bieden dit bedrijf te koop aan inclusief onroerend goed. Totale prijs € 895.000,-. Contactpersoon: Bas Vanhijfte.

Gezocht: Ondernemerskoppel voor nieuw te openen horecabedrijf in Midden Nederland. Uniek concept. Enige eigen middelen noodzakelijk. Geïntereseerd? Neem contact op met Koert van de Weerd.


horeca
Vragen, opmerkingen, suggesties?
Heeft u naar aanleiding van deze editie van Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met een van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80, of surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het reactieformulier.
Horecamakelaar van de weerd makelaar
horecatern
Van de Weerd Horecatern is een uitgave van Horecamakelaar Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave werkten mee Reed Business Information, Hospitality Management, communicatiebureau prachtig, Emazing , de Utrechtse Juristen Groep en Van Lente & Partners Horeca Administratiekantoor. Meer over horecamakelaardij, koop horeca, horecapand taxaties en beleggingen, ga dan naar: Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.
nvm-bog