Van de Weerd koop horeca
horecamakelaardij horecatern
horecamakelaardij FEBRUARI 2003 NR 3 JAARGANG 2
Horecatern is een uitgave voor relaties van makelaar horeca Van de Weerd. Uitgever: Van de Weerd Horecamakelaardij, Schoolplein 7, 3581 PX, Utrecht. Tel: 030 - 234 50 80. Fax: 030 - 234 50 88. E-mail: horeca@vdweerd.nl. Internet: www.vdweerd.nl.
VOORWOORD

Alstublieft: een kersverse, derde editie van Van de Weerd Horecatern! De nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op gezette tijden informeren over interessante ontwikkelingen in de branche. En waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij - voor en achter de schermen - leest!

Voor verzending van Van de Weerd Horecatern hebben wij een e-mailadressenbestand samengesteld uit relaties, opdrachtgevers en geïnteresseerden die zich via de website hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. Ondanks ons streven er een zeer informatieve, laagdrempelige periodiek van te maken, kan het natuurlijk zijn dat u geen prijs stelt op het ontvangen van Horecatern. In dat geval kunt u zich met één muisklik voorgoed verwijderen uit ons bestand door op de link onder aan deze mail te klikken. Wanneer u zich - of een van uw collega's of relaties - (weer) wilt aanmelden, is dat natuurlijk ook mogelijk. Hoe? Surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het inschrijfformulier.

Veel leesplezier!

Koert.jpg

Koert van de Weerd


Het hotel als statussymbool

Nieuwe beleggers in de onroerend goed-markt

Stel: Je bent onroerendgoedmagnaat en je hebt nog wat geld over. Wat staat er dan mooier in de 'gebouwenportefeuille' dan een idyllisch hotel? Steeds meer branchevreemde beleggers zien er wel wat in: geld investeren in horecapanden. Zeker nu de kantorenmarkt lang niet meer zo zeker is als voorheen. De risico's van beleggen in hotelpanden zijn groter, en - als je het goed doet - het rendement ook. Maar hoe weet je dan of je het goed doet? Klik hier om het hele antwoord te lezen.


Ben te Zwolle geboren!
Tot ons groot genoegen kunnen wij u mededelen dat Pauline Hulsman vrijdag 7 februari om 12.10 uur is bevallen van een dochtertje. Bente is haar naam. Wij wensen Pauline en Herbert heel veel plezier, succes en nachtrust toe!  

VDTubbies.gif

De speciale Van de Weerd
Teletubbie is in de maak...


Café Cadeau van start
Vrijdag 17 januari 2003 heeft bierbrouwer Grolsch de wedstrijd 'Café Cadeau' gelanceerd. Hiermee wil de bierbrouwer de bedrijfstak stimuleren om nieuwe, innovatieve horecaconcepten te bedenken. Grolsch hoopt en denkt dat dit initiatief ertoe leidt dat uitgaan in Nederland nóg leuker en verrassender wordt. De winnaar van de wedstrijd ontvangt onder meer een startkapitaal van € 150.000,- . De brouwer verwacht dan ook veel belangstelling vanuit de horeca.

TIP VAN TON

Bent u een startende ondernemer? Probeer dan goed in te schatten welk inkomen u gaat verdienen. Op het inlichtingenformulier van de belastingdienst voor startende ondernemers wordt namelijk het inkomen voor de ziekenfondswet doorgegeven en vastgelegd. Op basis van deze schatting geeft de belastingdienst per 1 oktober een positieve of negatieve verklaring af, die bepaalt of de belastingplichtige ziekenfonds verzekerd mag blijven. Let dus goed op wat u invult.
 
Wanneer u in een monumentenpand woont, dan kent u ongetwijfeld de fiscale uitzonderingen met betrekking tot de eigen woningregeling. Verhuurt u een monumentenpand? Dan bestaat de mogelijkheid dat de fiscus dit pand als box 3 aanmerkt. Let op: dit is niet juist! Deze aanmerking heeft nadelige gevolgen voor de aftrek van hypotheekrente, onderhoud en dergelijke.

Heeft u vragen over bovenstaande regeling of andere financiële kwesties? Schroom dan niet en gebruik het reactieformulier op www.vdweerd.nl. Verzend het formulier o.v.v. 'Mijn vraag aan Ton Kok'. Ik help u graag verder.

Ton Kok

Zeeuwse Horeca Beurs

Van 10 t/m 12 maart 2003 viert de Zeeuwse Horeca Beurs haar 8e lustrum in de Zeelandhallen in Goes. Deze regionale beurs voor Zuid-West Nederland spitst zich toe op de toeleveringsindustrie binnen de horeca. U maakt hier onder meer kennis met: voedingsmiddelen, administratie- en afrekensystemen, grootkeukenapparatuur en meubilair. Meer informatie vindt u op: http://www.bedr-horeca.nl/.

Verslag van een klant

Door Dorus Helsen

Na enkele jaren met veel plezier in mijn restaurant te hebben gewerkt, besloot ik het bedrijf in december 2002 te gaan verkopen. Uiteraard wilde ik de verkoop op een discrete manier laten verlopen, zodat mijn gasten en medewerkers er niets van zouden merken en mijn bedrijf zodoende niets te lijden zou hebben van de transactie.

Tal van vragen kwamen bij me op. Hoe zet ik de eerste stap? Wat is mijn bedrijf eigenlijk waard? Hoe vind ik kandidaten en hoe benader ik die? Is het verstandig om een professioneel adviseur of horecamakelaar in te schakelen én wat levert mij dat op?

Op basis van goede ervaringen in het verleden en door aanbeveling van bekenden, kwam ik uiteindelijk bij Van de Weerd Makelaardij in Kampen terecht. Na een oriënterend gesprek, waarbij een horecamakelaar van Van de Weerd kennis maakte met mij en - uiteraard - mijn restaurant, ontving ik bij het tweede bezoek een waardebepaling. Binnen twee maanden na de opdracht tot verkoop, kwam horecamakelaar Bas Vanhijfte met een geschikte kandidaat. Dat ging vlot! Na de onderhandelingen kwamen we al gauw tot een, voor beide partijen bevredigende, overeenkomst.

De zorgen die ik mij voorafgaand aan de verkoop had gemaakt, bleken achteraf onnodig. Omdat Van de Weerd alle beslommeringen van de verkoop op zich nam, kon ik mij tijdens de verkoopperiode blijven concentreren op de bedrijfsvoering van mijn bedrijf. Dit heeft - naast de uitstekende, zakelijke begeleiding van Van de Weerd - zeker een positieve rol gespeeld, gezien de goede prijs die ik voor mijn bedrijf heb ontvangen. Ik kijk dan ook met volle tevredenheid terug op de verkoop van mijn restaurant.

Alles over interieur

Aan een 'succesvol' interieur gaat doorgaans een intensieve studie vooraf. Want: hoe bereikt u die toepasselijke sfeer waarnaar u op zoek bent? Moet u rekening houden met hedendaagse trends of thema's? En wat is eigenlijk het ideale aantal tafels en stoelen in uw horecazaak? Antwoorden op deze - en andere - interieurvragen vindt u hier.


Van de Weerd feliciteert!

In de afgelopen periode heeft Van de Weerd Horecamakelaardij succesvol bemiddeld bij de aan- of verkoop van:

Cafetaria De Smulhoek
Onze makelaar Pauline Hulsman verkocht in het prachtige dorpje Zelhem de regionaal bekende cafetaria De Smulhoek. Dit bedrijf - gevestigd in een karakteristiek pand - kreeg zodoende een nieuwe eigenaresse, te weten mevrouw Hu. Wij wensen de familie Jansen veel plezier met hun vrije tijd en veel succes met alle plannen.

 Hotel Restaurant Princenhof
'Eén van de mooiste bedrijven van Friesland' wordt Hotel Restaurant Princenhof met regelmaat genoemd. Prachtig gelegen aan de Friese meren, beschikt het over 43 hotelkamers, een aantal zalen en een heerlijk restaurant. Symen Bouma onze makelaar voor Noord Nederland, vond de heer Roders, die het bedrijf met veel plezier overnam van de familie Boermans.
 Princenhof.gif

Familiehotel-restaurant De Posthoorn
Symen Bouma vond ook de koper voor het gezellige familiehotel-restaurant De Posthoorn in Lemelerveld. De familie Kogelman was gelukkig met de kopers van het bedrijf: de heer Van Ommeren en mevrouw Van der Velde. Dit maakte dat de overname vlekkeloos verliep. Wij wensen allen veel succes toe!


Voor u geselecteerd:

Bistro "La Bonne Viande" te De Lutte.
Dit mediterraan ingerichte horecabedrijf ligt in het hart van een prachtig dorp in Twente. In een natuurlijke omgeving gekenmerkt door veel campings en hotels. De restaurantruimte is circa 166 m2 groot. De bedrijfskeuken beslaat circa 40 m2 en het terras biedt plaats aan circa 160 personen. Het buitengewoon ruime woonhuis is gebouwd in 1985 en is maar liefst 580 m2 groot. Vraagprijs onroerende zaak (woning en bedrijfspand) € 565.000,- en inventaris € 70.000,-. Voor gedetailleerde informatie kunt u contact opnemen met Bas Vanhijfte.

Hotel Café Restaurant in een vrijstaand pand met zeer grote tuin. Dit bedrijf, gevestigd in de provincie Gelderland, beschikt over een café, zaal (capaciteit circa 280 personen), cafetaria en 11 hotelkamers. De totale perceelsoppervlakte bedraagt circa 2.900 m2. Het is mogelijk de naastgelegen bedrijfswoning aan te kopen. Overname bedrijfspand, inventaris en goodwill. Contactpersoon: Bas Vanhijfte.

Veelzijdig horecabedrijf met Café-Restaurant, zalen én - recent verbouwde - bedrijfswoning. Het bedrijf, gevestigd in een vrijstaand pand, bevindt zich in een landelijke, toeristische omgeving in Overijssel. Naast het Café-Restaurant, beschikt het pand ook over een sfeervolle zaal (met indoor biljartgolfbaan), een leuke speeltuin en een afhaalgedeelte mét ijsloket. Ook een royale eigen parkeerplaats maakt deel uit van dit bedrijf. Overname onroerende zaak en exploitatie. Vraagprijs onroerende zaak: € 530.000,- k.k. Vraagprijs exploitatie: € 95.000,-. Meer informatie? Vraag naar Bas Vanhijfte.

Hotel Café Restaurant met een rijke geschiedenis en een grote diversiteit aan gasten. Landelijk gelegen in de regio Gelderland, waar het restaurant goed bekend staat. Het karakteristieke pand, beschikt onder meer over een zeer goed geoutilleerde keuken en een ruime parkeerplaats. Het is - volgens het bestemmingsplan - toegestaan om een bedrijfswoning aan te bouwen. Perceelsgrootte: 4.040 m2. Neem voor meer informatie contact op met Bas Vanhijfte.

horeca
Vragen, opmerkingen, suggesties?
Heeft u naar aanleiding van deze editie van Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met een van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80, of surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het reactieformulier.
Horecamakelaar van de weerd makelaar
koop horeca
Van de Weerd Horecatern is een uitgave van Horecamakelaar Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave werkten mee Reed Business Information, Hospitality Management, communicatiebureau prachtig, Emazing , de Utrechtse Juristen Groep en Van Lente & Partners Horeca Administratiekantoor. Meer over horecamakelaardij, koop horeca, horecapand taxaties en beleggingen, ga dan naar: Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.
nvm-bog