FEBRUARI 2003 NR 3 JAARGANG 2 |
Horecatern is een uitgave voor relaties van makelaar horeca Van de Weerd. Uitgever: Van de Weerd Horecamakelaardij, Schoolplein 7, 3581 PX, Utrecht. Tel: 030 - 234 50 80. Fax: 030 - 234 50 88. E-mail: horeca@vdweerd.nl. Internet: www.vdweerd.nl. |
VOORWOORD |
Alstublieft: een kersverse, derde editie van Van de Weerd Horecatern! De nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op gezette tijden informeren over interessante ontwikkelingen in de branche. En waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij - voor en achter de schermen - leest! Voor verzending van Van de Weerd Horecatern hebben wij een e-mailadressenbestand samengesteld uit relaties, opdrachtgevers en geïnteresseerden die zich via de website hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. Ondanks ons streven er een zeer informatieve, laagdrempelige periodiek van te maken, kan het natuurlijk zijn dat u geen prijs stelt op het ontvangen van Horecatern. In dat geval kunt u zich met één muisklik voorgoed verwijderen uit ons bestand door op de link onder aan deze mail te klikken. Wanneer u zich - of een van uw collega's of relaties - (weer) wilt aanmelden, is dat natuurlijk ook mogelijk. Hoe? Surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het inschrijfformulier. Veel leesplezier! Koert van de Weerd |
Het hotel als statussymbool |
Nieuwe beleggers in de onroerend goed-markt |
Ben te Zwolle geboren! | |
De speciale Van de Weerd |
Café Cadeau van start |
Vrijdag 17 januari 2003 heeft bierbrouwer Grolsch de wedstrijd 'Café Cadeau' gelanceerd. Hiermee wil de bierbrouwer de bedrijfstak stimuleren om nieuwe, innovatieve horecaconcepten te bedenken. Grolsch hoopt en denkt dat dit initiatief ertoe leidt dat uitgaan in Nederland nóg leuker en verrassender wordt. De winnaar van de wedstrijd ontvangt onder meer een startkapitaal van € 150.000,- . De brouwer verwacht dan ook veel belangstelling vanuit de horeca. |
TIP VAN TON | |
Bent u een startende ondernemer? Probeer dan goed in te schatten welk inkomen u gaat verdienen. Op het inlichtingenformulier van de belastingdienst voor startende ondernemers wordt namelijk het inkomen voor de ziekenfondswet doorgegeven en vastgelegd. Op basis van deze schatting geeft de belastingdienst per 1 oktober een positieve of negatieve verklaring af, die bepaalt of de belastingplichtige ziekenfonds verzekerd mag blijven. Let dus goed op wat u invult. Heeft u vragen over bovenstaande regeling of andere financiële kwesties? Schroom dan niet en gebruik het reactieformulier op www.vdweerd.nl. Verzend het formulier o.v.v. 'Mijn vraag aan Ton Kok'. Ik help u graag verder. Ton Kok |
Zeeuwse Horeca Beurs |
Van 10 t/m 12 maart 2003 viert de Zeeuwse Horeca Beurs haar 8e lustrum in de Zeelandhallen in Goes. Deze regionale beurs voor Zuid-West Nederland spitst zich toe op de toeleveringsindustrie binnen de horeca. U maakt hier onder meer kennis met: voedingsmiddelen, administratie- en afrekensystemen, grootkeukenapparatuur en meubilair. Meer informatie vindt u op: http://www.bedr-horeca.nl/. |
Verslag van een klant | |
Door Dorus Helsen Tal van vragen kwamen bij me op. Hoe zet ik de eerste stap? Wat is mijn bedrijf eigenlijk waard? Hoe vind ik kandidaten en hoe benader ik die? Is het verstandig om een professioneel adviseur of horecamakelaar in te schakelen én wat levert mij dat op? Op basis van goede ervaringen in het verleden en door aanbeveling van bekenden, kwam ik uiteindelijk bij Van de Weerd Makelaardij in Kampen terecht. Na een oriënterend gesprek, waarbij een horecamakelaar van Van de Weerd kennis maakte met mij en - uiteraard - mijn restaurant, ontving ik bij het tweede bezoek een waardebepaling. Binnen twee maanden na de opdracht tot verkoop, kwam horecamakelaar Bas Vanhijfte met een geschikte kandidaat. Dat ging vlot! Na de onderhandelingen kwamen we al gauw tot een, voor beide partijen bevredigende, overeenkomst. De zorgen die ik mij voorafgaand aan de verkoop had gemaakt, bleken achteraf onnodig. Omdat Van de Weerd alle beslommeringen van de verkoop op zich nam, kon ik mij tijdens de verkoopperiode blijven concentreren op de bedrijfsvoering van mijn bedrijf. Dit heeft - naast de uitstekende, zakelijke begeleiding van Van de Weerd - zeker een positieve rol gespeeld, gezien de goede prijs die ik voor mijn bedrijf heb ontvangen. Ik kijk dan ook met volle tevredenheid terug op de verkoop van mijn restaurant. |
Alles over interieur |
Aan een 'succesvol' interieur gaat doorgaans een intensieve studie vooraf. Want: hoe bereikt u die toepasselijke sfeer waarnaar u op zoek bent? Moet u rekening houden met hedendaagse trends of thema's? En wat is eigenlijk het ideale aantal tafels en stoelen in uw horecazaak? Antwoorden op deze - en andere - interieurvragen vindt u hier. |
Van de Weerd feliciteert! | |
In de afgelopen periode heeft Van de Weerd Horecamakelaardij succesvol bemiddeld bij de aan- of verkoop van: Cafetaria De Smulhoek
Familiehotel-restaurant De Posthoorn |
Voor u geselecteerd: | |
Bistro "La Bonne Viande" te De Lutte. Hotel Café Restaurant in een vrijstaand pand met zeer grote tuin. Dit bedrijf, gevestigd in de provincie Gelderland, beschikt over een café, zaal (capaciteit circa 280 personen), cafetaria en 11 hotelkamers. De totale perceelsoppervlakte bedraagt circa 2.900 m2. Het is mogelijk de naastgelegen bedrijfswoning aan te kopen. Overname bedrijfspand, inventaris en goodwill. Contactpersoon: Bas Vanhijfte. Veelzijdig horecabedrijf met Café-Restaurant, zalen én - recent verbouwde - bedrijfswoning. Het bedrijf, gevestigd in een vrijstaand pand, bevindt zich in een landelijke, toeristische omgeving in Overijssel. Naast het Café-Restaurant, beschikt het pand ook over een sfeervolle zaal (met indoor biljartgolfbaan), een leuke speeltuin en een afhaalgedeelte mét ijsloket. Ook een royale eigen parkeerplaats maakt deel uit van dit bedrijf. Overname onroerende zaak en exploitatie. Vraagprijs onroerende zaak: € 530.000,- k.k. Vraagprijs exploitatie: € 95.000,-. Meer informatie? Vraag naar Bas Vanhijfte. Hotel Café Restaurant met een rijke geschiedenis en een grote diversiteit aan gasten. Landelijk gelegen in de regio Gelderland, waar het restaurant goed bekend staat. Het karakteristieke pand, beschikt onder meer over een zeer goed geoutilleerde keuken en een ruime parkeerplaats. Het is - volgens het bestemmingsplan - toegestaan om een bedrijfswoning aan te bouwen. Perceelsgrootte: 4.040 m2. Neem voor meer informatie contact op met Bas Vanhijfte. |
Vragen, opmerkingen, suggesties? Heeft u naar aanleiding van deze editie van Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met een van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80, of surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het reactieformulier. |
| ||||