Van de Weerd koop horeca
horecamakelaardij horecatern
horecamakelaardij MAART 2003 NR 4 JAARGANG 2
Horecatern is een uitgave voor relaties van makelaar horeca Van de Weerd. Uitgever: Van de Weerd Horecamakelaardij, Schoolplein 7, 3581 PX, Utrecht. Tel: 030 - 234 50 80. Fax: 030 - 234 50 88. E-mail: horeca@vdweerd.nl. Internet: www.vdweerd.nl.
VOORWOORD

Alstublieft: alweer de vierde editie van Van de Weerd Horecatern! De nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op gezette tijden informeren over interessante ontwikkelingen in de branche. En waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij - voor en achter de schermen - leest!

Voor verzending van Van de Weerd Horecatern hebben wij een e-mailadressenbestand samengesteld uit relaties, opdrachtgevers en geïnteresseerden die zich via de website hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. Ondanks ons streven er een zeer informatieve, laagdrempelige periodiek van te maken, kan het natuurlijk zijn dat u geen prijs stelt op het ontvangen van Horecatern. In dat geval kunt u zich met één muisklik voorgoed verwijderen uit ons bestand door op de link onder aan deze mail te klikken. Wanneer u zich - of een van uw collega's of relaties - (weer) wilt aanmelden, is dat natuurlijk ook mogelijk. Hoe? Surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het inschrijfformulier.

Veel leesplezier!

Koert.jpg

Koert van de Weerd


HAPPIETARIA: ETEN VOOR HET GOEDE DOEL

De bediening is gratis, de koks werken vrijwillig. Afgelopen dinsdag 11 maart opende Nijmegens eerste 'happietaria' haar deuren, een initiatief van drie studentenverenigingen. In diverse andere studentensteden bestaat het concept al: eten voor het goede doel. Lees verder


NIEUWE COLLEGA'S!

Dorus Helsen (1972) is op 1 maart 2003 bij Van de Weerd Horecamakelaardij als taxateur begonnen. Na zijn studies Middelbare Hotelschool Wageningen en Hotel Management Leeuwarden, doet hij werkervaring op bij een hotel in hartje Parijs. Ook in Indonesië maakte hij gebruik van zijn horeca-achtergrond. Daarna werkt Dorus bij een restaurant in Utrecht als bedrijfsleider én beheert hij een restaurant in Arnhem. Het is dan ook precies díe afwisseling die hem aantrekt in het werken bij Van de Weerd.

 

 DorusSiteD2.jpg

 

Claudia Janssen versterkt sinds 10 februari de Horecamakelaardij als stagiaire. De tweeëntwintig jaar jonge studente aan de Hoge Hotelschool Maastricht hoopt bij ons veel werkervaring op te doen. "Het is in zo'n korte tijd al erg leerzaam." Claudia is leergierig en sportief. Na werktijd is ze dan ook regelmatig in de sportschool te vinden. Claudia, veel succes! ClaudiaSiteD2.jpg


HORECA VAK 2003

Van maandag 17 maart tot en met woensdag 19 maart 2003 vindt in de IJsselhallen te Zwolle de Horeca Vakbeurs plaats. Deze vakbeurs is drie dagen lang het trefpunt voor bedrijven op het gebied van Horeca, Recreatie en Catering. Horeca Vak 2003 is de ideale omgeving om kennis op te doen en informatie te verspreiden in de totale horecabranche.


TIP VAN TON

Ton Kok is Fiscaal Adviseur verbonden aan Van de Weerd Horecamakelaardij. In Horecatern geeft hij antwoord op prangende (ondernemers)vragen en neemt hij u mee in de keuken van de belastingwetgeving.

studenten- en scholierenregeling

Indien u studenten en (of) scholieren in dienst neemt, dan kunt u hen naast de reguliere loonbelastingverklaring een bijlage studenten- en scholierenregeling laten invullen. Dit heeft als voordeel voor de werknemer - indien hij voldoet aan de eisen voor het invullen van de bijlage - dat hij aan het eind van het jaar geen apart T-biljet hoeft in te vullen om de eventueel te veel ingehouden loonbelasting terug te vragen. Met een bijlage studenten- en scholierenregeling wordt hier rekening mee gehouden waardoor zij een hoger nettobedrag per uur ontvangen terwijl de loonkosten voor de werkgever hetzelfde blijven. Het invullen van een bijlage studenten- en scholierenregeling heeft overigens alleen zin wanneer er op de loonbelastingverklaring is aangegeven dat de werkgever de loonheffingskorting moet toepassen. Denkt u tevens bij elk personeelslid aan een geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs).

PS wanneer u studenten en (of) scholieren, zogenaamde hulp- of oproepkrachten, in loondienst heeft, gaat de CAO voor het horecabedrijf gelden na een dienstverband van twee jaar.   verklaring.gif
 
Heeft u vragen over bovenstaande regeling of andere financiële kwesties? Schroom niet en gebruik het reactieformulier op www.vdweerd.nl onder vermelding van 'Vraag aan Ton Kok'. Ik help u graag verder.

Ton Kok


VAN DE WEERD FELICITEERT:

Het American Steakhouse Tennessee is al jarenlang een gerenommeerd bedrijf dankzij de kwaliteit van de keuken en de acts van het personeel. Onlangs verkocht Pauline Hulsman dit bijzonder sfeervolle restaurant in het centrum van Steenwijk aan de heer Saimi. Wij wensen de heer Saimi en de verkopende partij, de heer en mevrouw Zandbergen, veel succes met hun nieuwe uitdagingen!

Grand Café Restaurant De Ridderhof
Dit prachtige bedrijf met uitzicht over de Uiterwaarden is gevestigd in een karakteristiek monumentaal pand in de fraaie, historische binnenstad van Hattem. Pauline Hulsman vond de heer Van Goudswaard, die het bedrijf met veel plezier overnam van de heer Lubbers en mevrouw Kamphuis. Wij wensen beiden veel succes met de nieuwe activiteiten.

 mac.gif

 McDonald's, Tilburg
Na een zorgvuldige zoektocht door Bas Vanhijfte, opent McDonald's binnenkort de deuren van haar eerste 'satellite' naast de hoofdingang van de V&D in Tilburg. Een nieuw concept dat in het buitenland inmiddels druk doende is zijn sporen te verdienen. Inmiddels alweer de zevende locatie voor McDonald's waar Van de Weerd haar diensten heeft verleend. Every time a good time!

EEN KIJKJE IN DE KEUKEN?

Werkbanken, koelruimten en kookplaten. Ze zijn onmisbaar in een keuken. Maar voor welke apparaten kiest u nog meer? En wat zijn de mogelijkheden om het maximale uit een apparaat te halen? Op Zibb.nl vindt u veel tips en een uitgebreid overzicht van apparatuur voor de warme keuken, de koude keuken en de afwasruimte.


VOOR U GESELECTEERD:

Restaurant Partycentrum, Zalen en Partyshop op een goede zichtlocatie, gelegen aan de rand van een stad in Noordwest-Nederland. Het is een zeer goed renderend, veelzijdig horecabedrijf bestaande uit een partyshop-counter (30 zitplaatsen), een serre met 55 zitplaatsen, een restaurant met 50 zitplaatsen, een aperitiefruimte waarin een bar met in totaal 50 zitplaatsen en drie gekoppelde zalen die plaats bieden aan circa 200 gasten. De totale capaciteit van het restaurant en de zalen is - afhankelijk van de zaalopstelling - goed voor ongeveer 350 personen. Op de eerste verdieping bevindt zich een bovenwoning. Overname bedrijfspand, inventaris en goodwill. Contactpersoon Symen Bouma.

Hotel Café Restaurant, Zalen en Bowling in Noord-Nederland. Gehuisvest in een vrijstaand Oldambtster stijlboerderij en gelegen in een landelijk recreatiegebied. Het bedrijf bestaat uit een restaurant met 170 zitplaatsen, een bowlingzaal (4 banen) met 30 zitplaatsen, een bar met 30 zitplaatsen, een pronkkamer met 28 zitplaatsen, een (spoel)keuken en een toiletgroep. Op de eerste verdieping bevindt zich een zaal met circa 200 zitplaatsen, een personeelsruimte, een magazijn en een opslagzolder. Tevens beschikt het bedrijf over een terras met momenteel 30 zitplaatsen, en een houten garage. Het hotelgedeelte beschikt over 10 comfortabele tweepersoonskamers. Bedrijfswoning aanwezig. Overname onroerende zaak, inventaris en goodwill. Vraagprijs onroerende zaak € 952.940,-. Contactpersoon Symen Bouma.

Toonaangevende discotheek / uitgaanscentrum. Op een perfecte locatie in één van de vier grote steden ligt een grote discotheek die plaats biedt aan ongeveer 1700 personen. De discotheek bestaat uit twee zalen en een speciaal café. Vanuit het café kijken de gasten door een groot raam uit over de menigte, zien ze de DJ aan het werk en proeven ze de sfeer. Door de verschillende etages, opgedeeld in één grote en twee kleinere zalen, biedt het bedrijf haar gasten de mogelijkheid om te 'zien en gezien te worden'. Heerlijk onderuit gezakt in één van de bioscoopstoelen of één van de sofa's op de eerste verdieping. De keuken zorgt voor koude en warme snacks, en voor koffie en ijs. Het geheel is uitstekend onderhouden en voorzien van zeer complete inrichting. Overname betreft de bedrijfsexploitatie, het pand wordt gehuurd. Geïnteresseerden nemen contact op met Bas Vanhijfte.


horeca
Vragen, opmerkingen, suggesties?
Heeft u naar aanleiding van deze editie van Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met een van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80, of surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het reactieformulier.
Horecamakelaar van de weerd makelaar
koop horeca
Van de Weerd Horecatern is een uitgave van Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave werkten mee Reed Business Information, Hospitality Management, PRachtig Public Relations, Emazing en Ton Kok. Mocht uw adres door iemand anders dan uzelf in ons bestand terecht zijn gekomen, of wenst u om een andere reden niet langer berichten te ontvangen over Horecamakelaardij, taxaties en beleggingen, ga dan naar: uitschrijven. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.
nvm-bog