MEI 2003 NR 5 JAARGANG 2 |
Horecatern is een uitgave voor relaties van makelaar horeca Van de Weerd. Uitgever: Van de Weerd Horecamakelaardij, Schoolplein 7, 3581 PX, Utrecht. Tel: 030 - 234 50 80. Fax: 030 - 234 50 88. E-mail: horeca@vdweerd.nl. Internet: www.vdweerd.nl. |
VOORWOORD |
Op uw scherm knippert alweer de vijfde editie van Van de Weerd Horecatern. De nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op gezette tijden informeren over interessante ontwikkelingen in de branche. En waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij - voor en achter de schermen - leest! Voor verzending van Van de Weerd Horecatern hebben wij een e-mailadressenbestand samengesteld uit relaties, opdrachtgevers en geïnteresseerden die zich via de website hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. Ondanks ons streven er een zeer informatieve, laagdrempelige periodiek van te maken, kan het natuurlijk zijn dat u geen prijs stelt op het ontvangen van Horecatern. In dat geval kunt u zich met één muisklik voorgoed verwijderen uit ons bestand door op de link onder aan deze mail te klikken. Wanneer u zich - of een van uw collega's of relaties - (weer) wilt aanmelden, is dat natuurlijk ook mogelijk. Hoe? Surf naar http://www.vdweerd.nl/ en gebruik het inschrijfformulier. Veel leesplezier!
Koert van de Weerd |
A HARING! |
Zodra de haring minimaal 16% vet bevat, mag hij als Hollandse Nieuwe op de markt verschijnen. Om Hollandse Nieuwe te mogen heten, moet de haring bovendien op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gerijpt, gezouten en gefileerd zijn. Bij het kaken worden de kieuwen, ingewanden en de keel van de haring verwijderd. De alvleesklier blijft zitten. Deze klier produceert enzymen die ervoor zorgt dat de haring rijpt. En daarmee zijn karakteristieke smaak krijgt. |
WEER NIEUWE COLLEGA! | |
Jeroen Puyman (1972) is sinds mei 2003 werkzaam bij Van de Weerd Horecamakelaardij als adviseur horecabedrijven. Na zijn studies Hoge Hotelschool en Nima-B heeft hij enkele jaren gewerkt bij een horeca-adviesbureau in de functie van senior-adviseur. Zijn nieuwe werkgebied is met name de Randstad. Hij is een liefhebber van wijn en lekker eten en (om dat te compenseren?) loopt halve marathons. Wat hem aantrekt in het werken bij Van de Weerd zijn de contacten met horeca-ondernemers en de ambitie om de opgebouwde marktpositie te behouden en verder uit te breiden. |
ADHOC AANKOPEN ZIJN ALTIJD DUURDER? |
Een goed doordacht terras kan veel omzet genereren. Analyseer daarom aan het eind van ieder terrasseizoen wat beter kan en trek vroegtijdig uw plan. Investeer vervolgens op het juiste moment in het juiste terrasmeubilair (adhoc aankopen zijn tenslotte altijd duurder). Op Zibb.nl vindt u alvast veel terrastips, richtlijnen voor een succesvol terras en een uitgebreide vragenlijst als basis voor een onderzoek waarmee u exact weet wat uw terrasbezoeker wenst! |
WINST VAN BRANDBEVEILIGING | |
Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft cijfers gepubliceerd over het aantal branden en de schade die is ontstaan als gevolg van deze branden. De cijfers tonen aan dat het aantal branden sinds 1999 is teruggelopen van 48.100 naar 46.500 maar dat de schade fors is toegenomen van € 592 miljoen in 1999 naar maar liefst € 890 miljoen in 2001. Wist u dat… ∆ Een beginnende brand in minder dan 5 minuten kan uitgroeien tot een uitslaande brand? Alle reden om tijdig maatregelen te treffen! Maar welke? Uit de praktijk blijkt dat onze adviseur in brandveiligheidszaken bij aanvraag van gebruiksvergunningen in staat is om het maximale aantal in uw bedrijf toegestane gasten, op basis van vernieuwde wetgeving, hoger te krijgen dan gemeenten gebruikelijk toestaan. Met een dergelijk advies verdient u uw advieskosten direct terug. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Jeroen Puyman (038-3328810). |
VAN DE WEERD FELICITEERT: |
In de afgelopen periode heeft Van de Weerd Horecamakelaardij succesvol bemiddeld bij de aan- of verkoop van:
|
NIEUWE HORECA-CAO 2003 |
De werkgeversorganisatie Koninklijk Horeca Nederland en de vakorganisaties FNV Horecabond, CNV Horeca en De Unie hebben per 1 januari 2003 een nieuwe horeca-CAO afgesloten. De nieuwe horeca-CAO heeft een looptijd tot 1 januari 2005. Uiteraard had u hem al gelezen, maar voor de zekerheid kunt u de nieuwe CAO hier nog eens downloaden. |
TIP VAN TON | |
Ton Kok is Fiscaal Adviseur verbonden aan Van de Weerd Horecamakelaardij. In Horecatern geeft hij antwoord op prangende (ondernemers)vragen en neemt hij u mee in de keuken van de belastingwetgeving. Een boete of een gratis bar? Boete... Vooralsnog lijken oude reclame-uitingen in de vorm van muurbeschilderingen nog wel de dans te ontspringen. Die vallen namelijk onder monumentenzorg. Een ondernemer is wél strafbaar als hij nu alsnog een merk of logo op zijn muur schildert. ...of sponsorgeld? Heeft u vragen over bovenstaande wetgeving of andere financiële kwesties? Schroom niet en gebruik het reactieformulier op www.vdweerd.nl onder vermelding van 'Vraag aan Ton Kok'. Ik help u graag verder. Ton Kok |
VRIJDAG 23 MEI: HOSPITALITY CAREER EVENT 2003 |
Op de valreep attenderen we u nog op het Hospitality Career Event 2003 dat vrijdag 23 mei aanstaande plaatsvindt in Meeting Plaza Maarssen te Maarssen. Dit jaarlijks terugkerend evenement voor én door professionals in de hospitality-branche, is een bruisende ontmoetingsplaats speciaal bedoeld voor studenten en net afgestudeerden. Zij kunnen hier op een leuke, informele manier kennismaken met de arbeidsmarkt en zich inhoudelijk (verder) oriënteren op verschillende vakgebieden en technieken binnen de hospitality-branche.. |
VOOR U GESELECTEERD: | |
Te koop: bekende Amsterdammer Bistro ‘La Bonne Viande’ in De Lutte Café Restaurant ‘De Kranenkamp’ nabij Deventer Restaurant in Midden Nederland |
Vragen, opmerkingen, suggesties? Heeft u naar aanleiding van deze editie van Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met een van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80, of surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het reactieformulier. |
| ||||