Van de Weerd koop horeca
horecamakelaardij horecatern
horecamakelaardij MEI 2003 NR 5 JAARGANG 2
Horecatern is een uitgave voor relaties van makelaar horeca Van de Weerd. Uitgever: Van de Weerd Horecamakelaardij, Schoolplein 7, 3581 PX, Utrecht. Tel: 030 - 234 50 80. Fax: 030 - 234 50 88. E-mail: horeca@vdweerd.nl. Internet: www.vdweerd.nl.
VOORWOORD

Op uw scherm knippert alweer de vijfde editie van Van de Weerd Horecatern. De nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op gezette tijden informeren over interessante ontwikkelingen in de branche. En waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij - voor en achter de schermen - leest!

Voor verzending van Van de Weerd Horecatern hebben wij een e-mailadressenbestand samengesteld uit relaties, opdrachtgevers en geïnteresseerden die zich via de website hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. Ondanks ons streven er een zeer informatieve, laagdrempelige periodiek van te maken, kan het natuurlijk zijn dat u geen prijs stelt op het ontvangen van Horecatern. In dat geval kunt u zich met één muisklik voorgoed verwijderen uit ons bestand door op de link onder aan deze mail te klikken. Wanneer u zich - of een van uw collega's of relaties - (weer) wilt aanmelden, is dat natuurlijk ook mogelijk. Hoe? Surf naar http://www.vdweerd.nl/ en gebruik het inschrijfformulier.

Veel leesplezier!

 Koert.jpg

Koert van de Weerd


A HARING!

Het is weer zover! Op 27 mei, een dag voor de opening van het seizoen, wordt traditioneel de eerste emmer haring geveild. In het kader van 'Haring in het land, dokter aan de kant' gaat de  HaringSite.jpg
opbrengst dit jaar naar de Nederlandse Hartstichting. Daarna is het de beurt aan de rest van het land om van de Hollandse Nieuwe te genieten.

Zodra de haring minimaal 16% vet bevat, mag hij als Hollandse Nieuwe op de markt verschijnen. Om Hollandse Nieuwe te mogen heten, moet de haring bovendien op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gerijpt, gezouten en gefileerd zijn. Bij het kaken worden de kieuwen, ingewanden en de keel van de haring verwijderd. De alvleesklier blijft zitten. Deze klier produceert enzymen die ervoor zorgt dat de haring rijpt. En daarmee zijn karakteristieke smaak krijgt.


WEER NIEUWE COLLEGA!

Jeroen Puyman (1972) is sinds mei 2003 werkzaam bij Van de Weerd Horecamakelaardij als adviseur horecabedrijven. Na zijn studies Hoge Hotelschool en Nima-B heeft hij enkele jaren gewerkt bij een horeca-adviesbureau in de functie van senior-adviseur. Zijn nieuwe werkgebied is met name de Randstad. Hij is een liefhebber van wijn en lekker eten en (om dat te compenseren?) loopt halve marathons. Wat hem aantrekt in het werken bij Van de Weerd zijn de contacten met horeca-ondernemers en de ambitie om de opgebouwde marktpositie te behouden en verder uit te breiden.

BasofJeroenSite.jpg

ADHOC AANKOPEN ZIJN ALTIJD DUURDER?
Een goed doordacht terras kan veel omzet genereren. Analyseer daarom aan het eind van ieder terrasseizoen wat beter kan en trek vroegtijdig uw plan. Investeer vervolgens op het juiste moment in het juiste terrasmeubilair (adhoc aankopen zijn tenslotte altijd duurder). Op Zibb.nl vindt u alvast veel terrastips, richtlijnen voor een succesvol terras en een uitgebreide vragenlijst als basis voor een onderzoek waarmee u exact weet wat uw terrasbezoeker wenst!

WINST VAN BRANDBEVEILIGING

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft cijfers gepubliceerd over het aantal branden en de schade die is ontstaan als gevolg van deze branden. De cijfers tonen aan dat het aantal branden sinds 1999 is teruggelopen van 48.100 naar 46.500 maar dat de schade fors is toegenomen van € 592 miljoen in 1999 naar maar liefst € 890 miljoen in 2001.

Wist u dat…

       Een beginnende brand in minder dan 5 minuten kan uitgroeien tot een uitslaande brand?
       Eén op de vijf bedrijven die zijn getroffen door een brand binnen vijf jaar failliet gaat?
       Mensen gemiddeld slechts 30 meter door rook kunnen lopen?
       Er meer mensen overlijden door rook dan door brand?
       Rook zich verspreidt met een snelheid van ruim 50 kilometer per uur?

Alle reden om tijdig maatregelen te treffen! Maar welke?
Een zakelijke relatie van Van de Weerd horecamakelaardij b.v. is adviseur in brandveiligheids-zaken en helpt u graag op weg. De betreffende adviseur is zowel horeca-ondernemer als brandweercommandant, dus iemand die uw taal spreekt en niet in wollige rapporten adviseert, maar puur praktische adviezen geeft. Dit doet hij op het gebied van brandveiligheid, aanvraag gebruiksvergunningen en ontruimingsplannen.

Uit de praktijk blijkt dat onze adviseur in brandveiligheidszaken bij aanvraag van gebruiksvergunningen in staat is om het maximale aantal in uw bedrijf toegestane gasten, op basis van vernieuwde wetgeving, hoger te krijgen dan gemeenten gebruikelijk toestaan. Met een dergelijk advies verdient u uw advieskosten direct terug. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Jeroen Puyman (038-3328810).

VAN DE WEERD FELICITEERT:

In de afgelopen periode heeft Van de Weerd Horecamakelaardij succesvol bemiddeld bij de aan- of verkoop van:

Café ‘De Tsjerkepleats’
Dit toeristische bedrijf in het watersportrijke Woudsend in Friesland vond door de inzet van horecabedrijfsadviseur Symen Bouma zijn nieuwe eigenaar in de heer Stromer.   
 TsjerkepleatsSite.jpg
 BrasilSite.jpg Restaurant Steakhouse ‘Brasil’
Dit mooie bedrijf in Balkbrug heeft door de grondige speurtocht van horecabedrijfsadviseur Bas Vanhijfte zijn nieuwe enthousiaste eigenaar gevonden in de heer Lubbers.

Partycentrum Atlantis
Onze makelaar Pauline Hulsman vond de perfecte match voor dit prachtige bedrijf in Almere in de heer Shao, die zich de trotse nieuwe eigenaar mag noemen.  

 ShaoSite.jpg
Café ’t Centrum
Door de vastberaden inspanningen van horecabedrijfsadviseur Symen Bouma is de familie Lesman erin geslaagd om het sfeervolle en gezellige Café ’t Centrum in Eext over te nemen. Wij wensen de familie en de verkopende partij alle succes én uiteraard veel plezier bij hun nieuwe uitdagingen!


NIEUWE HORECA-CAO 2003

De werkgeversorganisatie Koninklijk Horeca Nederland en de vakorganisaties FNV Horecabond, CNV Horeca en De Unie hebben per 1 januari 2003 een nieuwe horeca-CAO afgesloten. De nieuwe horeca-CAO heeft een looptijd tot 1 januari 2005. Uiteraard had u hem al gelezen, maar voor de zekerheid kunt u de nieuwe CAO hier nog eens downloaden.


TIP VAN TON

Ton Kok is Fiscaal Adviseur verbonden aan Van de Weerd Horecamakelaardij. In Horecatern geeft hij antwoord op prangende (ondernemers)vragen en neemt hij u mee in de keuken van de belastingwetgeving.

Een boete of een gratis bar?

Sinds eind 2002 is tabaksreclame niet meer toegestaan. Asbakken, aanstekers, parasols etc. met een tabaksmerk erop mogen niet langer in horecagelegenheden te zien zijn. Fabrikanten lopen zodoende veel exposure mis (hoewel zich dat op dit moment nog niet heeft vertaald in dalende verkoopcijfers).

Boete...
Op dit moment treedt de overheid strikt op om ervoor te zorgen dat alle uitingen zo snel mogelijk uit horecagelegenheden verdwijnen. Ondernemers lopen zodoende het risico om een boete te krijgen van € 450,- tot € 4.500,- als er nog tabaksreclame in de zaak te vinden is.

Vooralsnog lijken oude reclame-uitingen in de vorm van muurbeschilderingen nog wel de dans te ontspringen. Die vallen namelijk onder monumentenzorg. Een ondernemer is wél strafbaar als hij nu alsnog een merk of logo op zijn muur schildert.

...of sponsorgeld?
Op dit moment zien wij bij horecafinancieringstrajecten dat tabaksfabrikanten creatief worden en naast de bierleveranciers in de rij staan om een gesponsorde bar te starten. De deal is dan wel dat je slechts één sigarettenmerk mag verkopen. Gastgericht? Ik weet het niet. Aantrekkelijker dan een boete is het in ieder geval wel.

Heeft u vragen over bovenstaande wetgeving of andere financiële kwesties? Schroom niet en gebruik het reactieformulier op www.vdweerd.nl onder vermelding van 'Vraag aan Ton Kok'. Ik help u graag verder.

Ton Kok


VRIJDAG 23 MEI: HOSPITALITY CAREER EVENT 2003

Op de valreep attenderen we u nog op het Hospitality Career Event 2003 dat vrijdag 23 mei aanstaande plaatsvindt in Meeting Plaza Maarssen te Maarssen. Dit jaarlijks terugkerend evenement voor én door professionals in de hospitality-branche, is een bruisende ontmoetingsplaats speciaal bedoeld voor studenten en net afgestudeerden. Zij kunnen hier op een leuke, informele manier kennismaken met de arbeidsmarkt en zich inhoudelijk (verder) oriënteren op verschillende vakgebieden en technieken binnen de hospitality-branche..

HospitalitySite.jpg


VOOR U GESELECTEERD:

Te koop: bekende Amsterdammer
Bekend in Amsterdam en ver daarbuiten: hét restaurant dat elke inwoner van onze prachtige hoofdstad wel eens heeft bezocht. Dat de laagdrempelige formule van dit drukbezochte restaurant goed werkt, blijkt ook uit de cijfers; de omzetgrens van € 1.000.000,- is al enkele jaren geleden overschreden en het einde van de groei is nog niet in zicht. Hoogste tijd om nader kennis te maken? U heeft nu de kans om de goodwill en inventaris van ‘de bekende Amsterdammer’ over te nemen (het pand wordt gehuurd) en zo een capital(e) slag te slaan. Voor informatie neemt u contact op met Bas Vanhijfte.

Bistro ‘La Bonne Viande’ in De Lutte
Mediterraan ingericht horecabedrijf in het hart van een prachtig dorpje in Twente, in een zeer toeristische omgeving met veel campings en hotels. De restaurantruimte is circa 166 m2 groot; de bedrijfskeuken beslaat circa 40 m2. Het terras biedt plaats aan circa 160 personen. Het riante woonhuis heeft een inhoud van liefst 580m3 en is gebouwd in 1985. Vraagprijs onroerende zaak (woning en bedrijfspand) € 525.000,- en inventaris € 65.000,-. Voor gedetailleerdere informatie neemt u contact op met Pauline Hulsman.

Café Restaurant ‘De Kranenkamp’ nabij Deventer
In een bosrijke omgeving aan een provinciale weg in Salland, tussen Deventer en Raalte, ligt een horecabedrijf met woning en weide op een perceel van circa 4.725 m2. Dé ideale plek voor een gezin met kinderen! Het bedrijf bestaat uit een café-restaurant met mogelijkheid voor (kleine) partijen en een speeltuin met een groot, deels overdekt terras. Het pand is ook perfect geschikt voor een pannenkoekenrestaurant of themarestaurant. Omzet circa € 335.000,-. Vraagprijs onroerende zaak € 425.000,- k.k. Vraagprijs exploitatie € 60.000,-. Meer informatie? Vraag naar Pauline Hulsman.

Restaurant in Midden Nederland
Restaurant in Midden Nederland met zeer goede naamsbekendheid en centrumlocatie. Het duidelijke bedrijfsconcept is de basis voor het succes van deze veelzijdige onderneming. Het bedrijf heeft 70 zitplaatsen in een warme, huiselijke sfeer. Aperitiefruimte aanwezig. Uitermate geschikt voor echtpaar dat naam wil maken in een groeiende markt. Sfeervol interieur en goed onderhouden pand met mooie ruime bovenwoning. Vrij van verplichtingen en met gebruiksvergunning. Wij bieden dit bedrijf te koop aan inclusief o.g. Totale prijs € 895.000,-. Geïnteresseerden nemen contact op met Koert van de Weerd.


horeca
Vragen, opmerkingen, suggesties?
Heeft u naar aanleiding van deze editie van Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met een van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80, of surf naar www.vdweerd.nl en gebruik het reactieformulier.
Horecamakelaar van de weerd makelaar
koop horeca
Van de Weerd Horecatern is een uitgave van Van de Weerd Horecamakelaardij. Aan deze uitgave werkten mee Reed Business Information, Hospitality Management, PRachtig Public Relations, Emazing en Ton Kok. Mocht uw adres door iemand anders dan uzelf in ons bestand terecht zijn gekomen, of wenst u om een andere reden niet langer berichten te ontvangen over Horecamakelaardij, taxaties en beleggingen, ga dan naar: uitschrijven. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.
nvm-bog